7 op 10 oude WW’ers langer dan jaar werkloos

0

Van de 55-plussers met een werkloosheidsuitkering is 70 procent binnen een jaar nog niet aan het werk. Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerde Kennisverslag van het uitkeringsorgaan UWV.

Het aantal werklozen boven de 55 jaar steeg van 68.000 in oktober 2011 naar 81.000 nu. Dat is een stijging van 20 procent. In de bouw steeg de werkloosheid onder ouderen het hardst.

Van de 30 procent oudere werklozen die binnen een jaar wel weer aan het werk is, komt bijna de helft terecht in een tijdelijke baan.

Volgens FNV-voorzitter Ton Heerts tonen deze cijfers aan hoe ‘desastreus’ het kabinetsplan is om fors te bezuinigen op de WW. ‘In deze tijden van crisis, waarin er elke maand 9000 werklozen bijkomen, mag je het fatsoenlijke vangnet dat onze huidige WW is niet minimaliseren naar 1 jaar’, zegt Heerts. De maximale WW-duur bedraagt nu nog 38 maanden, maar volgens het regeerakkoord wordt dat in 2014 12 maanden. Volgens Heerts bestaat hiervoor absoluut geen draagvlak in Nederland.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer