‘Baanbrekend Nieuwegein’ wint prijs

0

De gemeente Nieuwegein heeft in 2012, door een nauwe samenwerking met uitzendorganisatie Randstad, een grote groep mensen uit de bijstand aan het werk geholpen. De ABU is van mening dat dit resultaat, de een bijzondere prestatie is met een grote voorbeeldfunctie. Daarom heeft gemeente Nieuwegein de Ruggenberg Award 2012 uitgereikt gekregen.

 

De Ruggenberg Award 2012 wordt jaarlijks toegekend door de ABU aan een persoon of organisatie die zich heeft onderscheiden door een opvallende prestatie op de (flexibele) arbeidsmarkt, waarbij de uitzendsector is betrokken.

Het project ‘Baanbrekend Nieuwegein’ startte in mei van dit jaar met een screening van alle 900 mensen met een WWB-uitkering van wie 230 bemiddelbaar bleken. Een halfjaar later waren al 120 mensen aan het werk, zowel in uitzendbanen als in directe dienstverbanden. ‘Het feit dat een gemeente zo snel kan scoren, laat zien wat er allemaal nog mogelijk is. Nieuwegein verdient daarom deze prijs’, aldus Wiebe Draijer.

Prijs

De Ruggenberg Award is een prijs die het bestuur van de ABU heeft ingesteld na het overlijden van Wim Ruggenberg, voorzitter van de branchevereniging van 1970 tot 1997. Ruggenberg was al die jaren een onvermoeibare voorvechter van uitzenden en flexibiliteit op de arbeidsmarkt. In 1982 wist hij het uitzenden in het regeerakkoord van het eerste kabinet-Lubbers te krijgen.

In 2011 werd de Ruggenberg Award voor de eerste keer uitgereikt tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van de ABU. De winnaar toen was UWV WERKbedrijf dat steeds meer de samenwerking met de uitzendbranche opzocht, wat inmiddels heeft geleid tot een officiële samenwerkingsovereenkomst. 35% van de mensen die uitstromen uit de WW, vinden werk via het uitzendbureau.

Debat

De tweede Ruggenberg Award werd uitgereikt aan het slot van een debat over flexibiliteit op de arbeidsmarkt, georganiseerd door de ABU. Landelijke en gemeentelijke politici debatteerden over de kansen en bedreiging van het nieuwe regeerakkoord voor de flexibele arbeidsmarkt.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer