Strengere straffen bij fraude

1

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid begint maandag een campagne over de nieuwe fraudewet.

 

Volgens het departement moeten mensen zich ervan bewust worden dat vanaf 1 januari 2013 veel strenger zal worden opgetreden als werkgevers of uitkeringsontvangers de regels overtreden.

Als een werkgever tweemaal in de fout gaat, kan de Inspectie SZWeen onderneming zelfs tijdelijk stilleggen, waarschuwt het ministerie. Ontvangers van een uitkering of AOW-pensioen moeten bij overtredingen het te veel ontvangen bedrag volledig terugbetalen. Daarbovenop krijgen ze hetzelfde bedrag als boete. Wanneer zij binnen 5 jaar dubbel frauderen, riskeren zij bovendien dat hun uitkering tijdelijk niet wordt uitgekeerd.

De campagne ‘Strengere straffen bij overtredingen’ bestaat uit een radiocommercial en advertenties in vakbladen en kranten. Ook zullen op diverse websites banners worden geplaatst.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Leuke dit, elke week of maand wordt er weer een of andere wet aangenomen dat er nog hardere straffen op fraude etc etc komen. Echter wanneer wordt dit dan ook een keer uitgedeel, want wanneer zo een wet erdoor heen is, dan hoort niemand meer wat.

Reageer