Maintec Vakschool en UWV gaan partnerschap aan

0

Sinds afgelopen maand zijn Maintec Vakschool en UWV een partnerschap aangegaan. Komt iemand op een van de regiokantoren van UWV binnen met interesse in techniek, dan wordt die kandidaat in contact gebracht met Maintec. Zo kan die kandidaat zich snel omscholen en de krappe arbeidsmarkt op.

Johan Rensing, CEO van Maintec (onderdeel van TecqGroep): “We stimuleren elkaar op deze manier om zoveel mogelijk mensen naar werk te helpen. Dat doen we niet door ze een specifieke baan aan te bieden. We geven juist een keuze op maat die resulteert in duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt.”

Vervolg op samenwerking

Maintec en UWV zijn al jaren bekenden van elkaar. Op het gebied van fietstechniek, het toenmalige Maintec Bikeflex, bestaat al langer een convenant tussen beide partijen. Via die weg stromen er al meerdere jaren mensen vanuit een uitkering door naar een baan als fietsmonteur. Ook de resultaten bij Maintec Automotive, nu ook onderdeel van Maintec Vakschool, zijn al langer veelbelovend. De samenwerking bevalt van beide kanten zo goed, dat er nu een partnerschap is gesloten. “Dat biedt veel meer flexibiliteit”, aldus Rensing. “We kunnen nu beter vanuit de kandidaat kijken en daardoor creatievere oplossingen bieden.”

UWV en Maintec

Mesut Aydemir, landelijk adviseur van UWV voor werkgeversservicepunten, ondersteunt landelijk opererende werkgevers in de fiets- en autotechniek bij vraag en aanbod van medewerkers. De grootste groep werkzoekenden is in beeld bij UWV. “We zijn vanuit UWV altijd op zoek naar partners die kandidaten een duurzame baan kunnen bieden. De ervaringen met Maintec zijn al jarenlang bijzonder goed, we werken in groot vertrouwen samen. Dat spreken we nu uit in dit partnerschap. Doel is dat we samen zoveel mogelijk mensen omscholen in fiets- en autotechniek en ook de opleiding ventilatietechniek biedt mooie kansen.”

Mesut Aydemir (UWV) (links) en Johan Rensing, CEO van Maintec

Traject op maat

Aydemir licht toe: “De meeste mensen die bij UWV of gemeenten bekend zijn, komen niet uit de techniek. De Maintec Vakschool is ideaal om mensen die geïnteresseerd zijn in techniek om te scholen en snel de krappe arbeidsmarkt op te brengen. Komt iemand 1 van de 35 regiokantoren van UWV binnen met interesse in techniek, dan brengen we die in contact met Maintec. Het mooie is dat er dan altijd een traject op maat volgt gebaseerd op competenties en motivatie van een kandidaat.”

Ambities

Het partnerschap tussen Maintec Vakschool en UWV is in eerste instantie afgesloten voor 2 jaar. Het is de bedoeling dat er via die weg jaarlijks zo’n 80 technisch specialisten via Maintec Vakschool de juiste scholing krijgen. Daarna gaan ze dan zo snel mogelijk in de ventilatie-, fiets- of autotechniek aan het werk. Maintec streeft ernaar om in totaal jaarlijks meer dan 200 kandidaten vanuit Maintec Vakschool aan de future workforce toe te voegen. “Eind 2023 willen we zelfs meer dan 300 arbeidskrachten in een jaar aan werk hebben geholpen via Maintec Vakschool”, aldus Johan Rensing. “Wij blijven dus continu innoveren en investeren in nieuwe opleidingen in de techniek”

Future workforce

Zowel Aydemir als Rensing zien de ambities vol vertrouwen tegemoet. Rensing: “Wij noemen dat niet voor niets de future workforce. We gaan duurzame relaties aan met mensen, detacheren hen door het hele land en bieden hen de mogelijkheid zich te blijven ontwikkelen. Die kans bieden we aan zoveel mogelijk mensen. Jaarlijks 80 specialisten via het UWV aan werk helpen, gaat zéker lukken.”

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer