Winst en omzet OTTO gegroeid in 2016

0

OTTO Work Force boekte in 2016 een netto groepsomzet van € 265 miljoen, een stijging van 8,4% in vergelijking met 2015. De omzet- en winststijging kwam zowel door de groeiende vraag naar arbeidskrachten als gevolg van een sterk economisch sentiment in Nederland en de sterke commerciële prestaties van OTTO.

Dat heeft het uitzendconcern vrijdag bekendgemaakt.

De EBITDA steeg in 2016 ten opzichte van 2015 met 54% tot € 9,7 miljoen. De netto winst is in 2016 gestegen tot € 5,9 miljoen (2015: € 2,9 miljoen).

‘Verder groeien’

Frank van Gool, voorzitter Raad van Bestuur OTTO Work Force: ‘We zijn zeer tevreden met de omzet- en winstgroei die we in 2016 hebben behaald. Op commercieel vlak heeft OTTO sterk gepresteerd en we hebben vooral in Nederland en Polen meer bedrijven aan ons weten te binden en meer omzet weten te boeken. (..) We verwachten ook de komende jaren weer verder te kunnen groeien.’

E-commerce en logistiek

De omzet van OTTO werd gestuwd door een grotere vraag naar logistieke medewerkers door e-commerce bedrijven. OTTO heeft zich gespecialiseerd in het leveren van logistieke arbeidskrachten. Naast dat de conjunctuur minder vat heeft op de klanten van OTTO, profiteerde OTTO tevens van een beter economisch sentiment in Europa. In Polen nam de omzet van OTTO toe met ruim 40% als gevolg van een stijgende vraag naar administratieve en logistieke arbeidskrachten.

Geschil met fiscus

Afgelopen vrijdag meldde de Telegraaf dat de Belastingdienst OTTO een fiscale naheffing van € 14,7 miljoen wil opleggen. OTTO heeft gebruik gemaakt van de Wet Vermindering Afdracht (WVA), een overheidsregeling om educatie van medewerkers fiscaal te bevorderen. OTTO meent daar recht op te hebben, maar volgens de fiscus is dat niet zo. In de lopende procedure is voorlopig bepaald dat OTTO over de periode 2008-2011 een fiscale naheffing moet betalen. OTTO heeft tegen deze uitkomst hoger beroep aangetekend en het bedrijf ziet een goede uitkomst van dit beroep ‘met vertrouwen tegemoet’. Indien OTTO onverhoopt toch in het ongelijk wordt gesteld en de naheffing moet betalen, is OTTO naar eigen zeggen voldoende solide om aan deze verplichting te voldoen. De bedrijfsvoering van OTTO komt hiermee niet in het gedrang, zo meldt OTTO in haar persbericht. Het bedrijf heeft een voorziening genomen in verband met een discussie die het bedrijf voert met de Belastingdienst.

OTTO Work Force telt 16.000 flexmedewerkers. De arbeidsbemiddelaar is met in totaal 45 kantoren actief in West-, Centraal- en Oost-Europa.

Bron: OTTO

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer