Winstsprong voor Adecco

0

Het Zwitserse Adecco, ’s werelds grootste uitzendconcern, heeft in het derde kwartaal een nettowinst behaald van 128 miljoen euro.

Dit is een stijging van 42 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De omzet klom met 36 procent tot 5,06 miljard euro. Dat heeft Adecco dinsdag bekendgemaakt.

De groei overtrof de verwachtingen van analisten en was vooral te danken aan de wereldwijd aantrekkende economie.

Het concern ziet vooralsnog geen tekenen van een afzwakking van de economie. "De vraag op het merendeel van onze markten blijft erg goed. In Frankrijk en de Verenigde Staten, de belangrijkste markten van de groep, bleef de vraag zeer robuust", aldus Adecco-topman Patrick de Maesenaire.

Adecco houdt vast aan zijn doelstelling voor de middellange termijn om een winstmarge van boven de 5,5 procent te behalen. Het concern, dat personeel levert voor de Olympische Spelen van Londen in 2012, heeft geen plannen om grote overnames te doen.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer