‘Cao-onderhandelingen Rijk dubbel moeilijk’

0

De vakbonden vinden dat minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken de cao-onderhandelingen er niet makkelijker op maakt door de lonen van rijksambtenaren twee jaar op rij te willen bevriezen.

"De minister maakt het probleem nu dubbel zo groot", zei onderhandelaar Jan Willem Dieten van ambtenarenvakbond FNV Abvakabo. "Dat bevalt ons niet."

Dinsdag begonnen de onderhandelingen over de nieuwe cao. De vakbonden willen dat de lonen volgend jaar 2 procent stijgen. Dat Donner voor de nullijn zou gaan was al bekend, maar maandag bleek dat hij de lonen twee jaar lang op hetzelfde niveau wil houden.

Begin december zou er al duidelijkheid kunnen zijn over de lonen van rijksambtenaren in 2011. "Daar richten we ons op in de cao-onderhandelingen", zei Dieten. "Al maakt de minister het er nu niet makkelijker op."

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer