Xing koopt banenplatform Honeypot voor 22 miljoen

0

Honeypot, het Duitse banenplatform voor techprofessionals, is voor 22 miljoen euro overgenomen door online bedrijfsnetwerk XING. Volgens Laura Schukkink van Honeypot Nederland kan Honeypot zich dankzij de overname verder ontwikkelen op de Duitse markt en ook zijn internationale gemeenschap uitbreiden.

De aankoopprijs bedraagt 22 miljoen euro, maar kan oplopen maximaal 57 miljoen euro als operationele doelstellingen in de komende drie jaar worden gehaald.

Met de overname wil XING zijn internationale aanwezigheid versterken. Honeypot ziet zichzelf als vooraanstaand technologie-gericht banenplatform, dat wereldwijd talent samenbrengt met bedrijven in Duitstalige landen en Nederland. Het platform groeit naar eigen zeggen met circa  1.000 IT-specialisten per week.

Snel groeien in de Duitstalige landen

Honeypot bedient nu ruim 100.000 IT-specialisten en meer dan 1.500 bedrijven. Bij het bedrijf werken op dit moment 50 mensen. Honeypot wil snel groeien in de Duitstalige landen en wenst uit te breiden naar andere landen. XING is bereid te investeren in die expansie.

Xing ziet in de overname een goede aanvulling op het New Work-portfolio, met dochterondernemingen en merken zoals Kununu en HalloFreelancer. ‘Door deze bundeling van merken is XING inmiddels veel meer dan een online netwerk’, zegt CEO Thomas Vollmoeller van XING.

Laura Schukkink is sinds het najaar van 2018 de country lead van Honeypot Nederland. ‘We willen van Honeypot ’s werelds grootste work-life community voor IT-specialisten maken. Deze visie zullen we met XING blijven nastreven.’

Omgedraaid sollicitatieproces

Honeypot brengt IT-specialisten en technologiebedrijven bij elkaar door het sollicitatieproces om te draaien. Bedrijven kunnen solliciteren bij potentiële werknemers. De bedrijven overleggen bepaalde informatie, zoals het salaris voor de functie en de gewenste programmeertaal-beheersing.

De expertise van de ontwikkelaars op het platform is gevalideerd, en ze hebben hun geprefereerde programmeertaal, salaris en locatie opgegeven om een goede match te kunnen maken.

Bron: XING

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer