Convenant voor goede huisvesting arbeidsmigranten

0

Tijdelijke arbeidsmigranten leveren een positieve bijdrage aan de economie. Om ervoor te zorgen dat hun huisvesting in ons land goed geregeld wordt, hebben het rijk, gemeenten, woningcorporaties, vakbonden, werkgevers en de uitzendbranche afspraken gemaakt voor meer en goede tijdelijke huisvesting voor werknemers uit de Europese Unie.

De partijen hebben woensdag de Nationale verklaring ondertekend.

De ABU heeft laten weten blij te zijn met de overeenkomst. ABU-voorzitter Hans Kamps: ‘Uitzendorganisaties voelen zich verantwoordelijk voor fatsoenlijke huisvesting voor arbeidsmigranten die net in Nederland komen. Maar we kunnen die verantwoordelijkheid niet alleen dragen.’

Met de Nationale verklaring zetten de organisaties zich actief in deze problematiek aan te pakken en zowel lokaal als regionaal méér en betere tijdelijke huisvesting te realiseren. Uitgangspunt daarbij is de huisvestingsnorm die werkgevers- en werknemersorganisaties met rijk en gemeenten hebben ontwikkeld. Deze verklaring is één van de maatregelen van het kabinet om de arbeidsmigratie in goede banen te leiden. Doel is te komen tot concrete afspraken voor huisvesting in acht regio’s begin 2013.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer