Industriële bedrijven nemen honderden mensen aan

1

Industriële bedrijven nemen weer honderden mensen aan, nadat zij gedwongen door de crisis grote reorganisaties doorvoerden.

Dat blijkt uit een rondgang van het Financieele Dagblad langs een aantal grote en middelgrote industriële bedrijven. De meeste bedrijven hebben hun werknemerbestand echter nog niet op het peil van voor de crisis gebracht. Zo heeft chipmaker NXP weliswaar 400 mensen aangenomen, maar ontsloeg het bedrijf er 1300 in 2008. Chipsmachinemaker ASML echter is wel terug op het oude niveau. Flexwerkers speelden daarbij een belangrijke rol.

Ook bij toeleverancier aan de auto-industrie Inalfa lopen weer 150 uitzendkrachten rond. De vrachtwagenmakers Scania en DAF zagen hun personeelsbestand groeien, net als de techonologiebedrijven Océ en Philips. De groei zit voornamelijk in industrie en de logistieke en transportsector omdat juist daar het effect van de aantrekkende export als eerste wordt gevoeld.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

Reageer