Mkb Limburg: gastarbeiders voorlopig niet nodig

1

De mkb in Limburg voelen nog niet een zo zwaar personeelstekort dat ze overwegen gastarbeiders in dienst te nemen. Ze zijn meer bezig met het overleven van de economische crisis dan met toekomstige problemen op de arbeidsmarkt.

Dit meldt Dagblad De Limburger.

Volgens directeur Nellie Verbugt van MKB-Limburg is dat misschien de reden voor de kleine belangstelling in een bijeenkomst over buitenlandse werknemers die deze week niet doorging. De Kamer van Koophandel had die bijeenkomst juist voor het mkb georganiseerd omdat de indruk bestond dat de ondernemers te zeer bezig zijn met de waan van de dag en ‘de ogen sluiten’ voor een personeelstekort in Limburg, dat volgens prognoses oploopt tot 32.000 in 2016.

Directeur Wil Houben van de KvK vertelt een De Limburger het "typisch” te vinden dat slechts twaalf mensen zich hadden aangemeld. Eerder zei hij in dezelfde krant over de mkb’ers: ‘Ik denk dat ze in slaap worden gesust door de onheilsprofeten van het UWV, die kenbaar maken dat in Nederland nog een half miljoen werklozen zijn. De ondernemers denken dat ze nog wat te kiezen hebben. Binnen enkele jaren is er niets meer te kiezen en moeten ze constateren dat ze de boot hebben gemist. Door hun lamlendigheid brengen ze het voortbestaan van hun onderneming in groot gevaar.’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Directeur Wil Houben van de KvK vertelt een De Limburger het “typisch? te vinden dat slechts twaalf mensen zich hadden aangemeld. weer zo profeet die alles beter weet als de ondernemer zelf.
    We zijn het verplicht om als Nederlandse ondernmers eerst moeten kijken of we onze openstaande vacatures zelf kunnen vervullen. In plaats weer in het buitenland te gaan kijken met alle problemen die dit met zich mee brengt. Eerste onze ouderen aan het werk. er vallen nog genoeg ontslagen de komende jaren en zodoende kunnen we misschien onze problemen oplossen. Maar u weet natuurlijk alles beter gezien u uitlatingen. KVK laat me niet lachen.

Reageer