NOS: Uitzendorganisaties beloven Polen meer dan ze waarmaken

0

Polen krijgen vaak veel minder werk dan ze beloofd wordt door uitzendbureaus in Nederland, zo meldt de NOS. En dat gebeurt met een reden.

Het gaat om Polen die op standby-basis naar ons land zijn gehaald met de belofte dat ze in Nederland tientallen uren per week kunnen werken, terwijl dat eerder een paar uur per week betreft of minder.

Standby-Polen

Uitzendorganisaties zouden dit in de hand werken omdat ze te allen tijde personeel beschikbaar willen hebben, suggereert de NOS. Deze mensen zouden ‘standby-Polen’ genoemd worden. Vanwege onder meer de kosten voor de woonruimte die de uitzendbureaus rekenen, moeten sommige Polen echter op hun verblijf in Nederland toeleggen, zo stelt de NOS in haar artikel.

Aantrekkelijk

De NOS schrijft op haar website: “Voor die uitzendorganisaties is het aantrekkelijk om snel te kunnen reageren op vragen uit het bedrijfsleven naar tijdelijk personeel. Ze hebben woonruimte gehuurd op recreatieparken of in voormalige kloosters en willen die, gezien de onkosten die dat met zich meebrengt, niet leeg laten staan.” 

De uitzendorganisaties stellen dat deze werkwijze niet de hunne is. Zowel FNV Bondgenoten als het ministerie van Sociale Zaken zijn echter bekend met het fenomeen standby-Polen, stelt de NOS.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer