Overheid ontwikkelt taalcursus voor Polen, Bulgaren en Roemenen

2

Voor Polen, Bulgaren en Roemenen die in Nederland als arbeidsmigrant of als zelfstandig ondernemer aan de slag willen, heeft het ministerie van BZK een taalcursus Nederlands laten ontwikkelen.

De cursus is bedoeld voor zelfstudie en richt zich op basaal niveau Nederlands. Ook bevat de cursus informatie die handig is voor arbeidsmigranten in Nederland, aldus het ministerie. De cursus is online te volgen en heet ‘Zelf starten met Nederlands’ en kost 75 euro. Deze vorm van e-learning biedt de migranten de mogelijkheid om al in het land van herkomst met de cursus te beginnen, aldus de website van het ministerie.

Lees ook
‘Kosten buitenlandse werknemers verhalen op uitzendbureaus’

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

  1. A.Reijmers op

    Goed initiatief! Dan toch weer jammer dat de site alleen in het Nederlands en Engels is….de doelgroep beheerst die taal niet, kan de site dus niet lezen. Het was handig geweest als de site dus ook in de taal van de doelgroep was gezet 😉

Reageer