Uitzendbureau Level One laat migrantenwoningen bouwen

0

Uitzendbureau Level One uit Emmeloord investeert in de bouw van 148 migrantenwoningen in Swifterbant.

Level One kocht dit voorjaar de boerderij, met tijdelijke huisvesting van migranten als bestemming, over van de gebroeders Van Arkel. Dit tweetal had het idee opgevat om een zogeheten Polenhotel in Swifterbant te vestigen, maar zag daar later vanaf.

‘Oplossing huisvestingsprobleem van buitenlandse werknemers’

In de nieuwe opzet is er veel aandacht voor de privacy en het wooncomfort van de bewoners. ‘Werknemers die goed in hun vel zitten, werken harder. Dat is goed voor ons en onze opdrachtgevers’, legt Ronald van de Berg  mede-eigenaar van Level One.

Meer woongenot

De 2-persoonsappartementen bieden duidelijk meer woongenot en comfort dan het eerder geplande Polenhotel. ‘Deze aanpak kan ook in andere delen van Nederland navolging krijgen. We hebben de bouwkosten voor dit project flink gereduceerd. Een soortgelijk project in Luttelgeest heeft zich al aangediend. Op deze manier appartementen bouwen is een prima oplossing voor het huisvestingsprobleem van buitenlandse werknemers’, aldus directeur Jelle Weever van Weever bouw- en sloopwerken.

Arbeidsmigranten in Noordoostpolder

Zeer recent drong de gemeenteraad van Emmeloord er bij wethouder Wiemer Haagsma op aan om de schrijnende situatie rond de arbeidsmigranten in de Noordoostpolder beter in kaart te brengen. Momenteel is er slechts opvang voor zo’n 450 migranten terwijl er naar alle waarschijnlijkheid tussen de 2.000 en 3.500 arbeidsmigranten in de Noordoostpolder verblijven.

Bron: Bouwmeester Media

Lees ook:

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer