Uitzendkracht voelt zich vaak niet betrokken bij inlener

0

Bijna vier op de tien uitzendkrachten (39%) voelt zich niet betrokken bij het bedrijf waar zij werken. Een verkeerde match en een korte arbeidsduur zonder zekerheid zijn hier de oorzaak van.

Dat blijkt uit een poll op de website van vacaturesite Uitzendbureau.nl, waarop 788 ondervraagde uitzendkrachten hun mening gaven.

Uit navraag door Uitzendbureau.nl blijkt dat er drie redenen zijn voor het gebrek aan betrokkenheid bij het inlenende bedrijf. Het blijkt voornamelijk te gaan om het maken van een verkeerde match, de korte duur van het uitzendwerk en het tekort aan zekerheid voor de uitzendkracht.

Verkeerde match

Het lijkt in eerste instantie te beginnen met een verkeerde match. Recruiters van de uitzendbureaus YoungCapital, Uitzendbureau Actief Werkt! en technisch uitzendbureau VNOM zijn het erover eens dat het vooral belangrijk is dat er een goede klik is tussen het bedrijf en de uitzendkracht. Een werknemer die op zijn plaats is, voelt zich ook meer betrokken. Nagaan wat uitzendkrachten echt willen en kijken of zij goed bij de bedrijfscultuur passen is heel belangrijk.

Korte arbeidsduur

Verder blijkt ook de duur van het uitzendwerk van invloed te zijn op de betrokkenheid. De recruiters geven aan dat ze duidelijk verschil zien in de betrokkenheid tussen uitzendkrachten die korte periodes werken en uitzendkrachten die langere periodes werken.

Uitzicht op vaste baan

In veel gevallen heeft de laatste groep ook uitzicht op een vaste aanstelling bij de inlener. Uitzendkrachten met uitzicht op een vaste baan zijn vaak meer betrokken dan uitzendkrachten die dit niet hebben. Mogelijke oorzaak is dat ze niet alleen maar werken voor het geld, maar ze investeren ook in zichzelf en in hun toekomst.

Uitzendkracht wil zekerheid

Om de betrokkenheid van hun uitzendkrachten te vergroten, hebben de uitzendbureaus VNOM en Actief Werkt in hun beleid opgenomen dat vrijwel alle uitzendkrachten na een of twee jaar moeten worden overgenomen door de inlener. Er worden hierover duidelijke afspraken gemaakt met de inleners. Dit geeft de uitzendkrachten zekerheid. Daar is nog altijd veel behoefte aan, volgens VNOM en Actief Werkt.

Uitzendbureau.nl is een vacaturewebsite voor uitzendwerk waarbij meer dan 550 uitzendbureaus zijn aangesloten.

Bron: Uitzendbureau.nl

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer