Uitzendkrachten Worksupport eisen achterstallig loon op

0

Ongeveer 15 Poolse uitzendkrachten zijn vanochtend verhaal komen halen bij de directie van het uitzendbureau Worksupport in Veenendaal. Zij eisen dat hun achterstallig loon wordt uitbetaald.

Volgens FNV bondgenoten heeft een groep van 30 uitzendkrachten in totaal nog recht in totaal 200.000 euro aan toeslagen en achterstallig loon. ‘Het is als de derde keer dat uitzendkrachten met een vordering bij hen op de stoep staan’, zegt FNV-bestuurder Marcel Nuyten.  De Poolse uitzendkrachten eisen dat de cao wordt nageleefd, willen  reiskostenvergoeding én vaste contracten. Nuyten: ‘Deze uitzendkrachten hebben volgens de cao uitzendkrachten (ABU) recht op echte banen, dus vaste contracten.’

Worksupport: geen onderbetaling
In een reactie laat directeur Rob Rombout weten: “Wij herkennen ons niet in het beeld dat door FNV wordt geschetst. Work Support houdt zich aan de toepasselijke cao’s en van onderbetaling is geen sprake. Natuurlijk nemen we dit signaal serieus en zullen we onderzoeken of er aanleiding is voor een eventuele nabetaling. Laat er geen misverstand over bestaan: als er fouten gemaakt zijn, dan worden die met terugwerkende kracht gecorrigeerd. Bij Work Support gaan we op een nette manier met onze mensen om”.
De directie van Work Support betreurt het dat FNV meent de publiciteit te moeten zoeken. “Met FNV is afgesproken dat we elkaar zouden opzoeken als er fouten zouden worden geconstateerd, of het vermoeden bestaat dat er iets mis gaat. In de twee jaar dat die afspraak bestaat, hebben we nog niet één signaal van hen ontvangen.”

Partijen spreken op 17 december over de afhandeling van deze kwestie.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer