Vrijspraak btw-plicht zorg-zzp’er

1

Het gerechtshof in Den Bosch heeft het hoger beroep van de Belastingdienst over een btw-heffing voor zzp’ers in de zorg ongegrond verklaard. Hierdoor zijn BIG-geregistreerde zzp’ers die zorg verlenen weer vrijgesteld van btw.

Stichting ZPP Nederland is zeer verheugd over de uitspraak. ‘We zijn blij met deze uitspraak van het gerechtshof, want veel van onze leden verkeerden in onzekerheid over een forse btw-afdracht’, aldus directeur Johan Marrink. ‘Helaas hebben inmiddels al een behoorlijk aantal zelfstandigen de zorgsector verlaten, dat is jammer, want in de zorg is een schreeuwende behoefte aan vakmensen.’

Zzp’ers in de zorg waren sinds begin dit jaar volgens de belastingdienst verplicht om btw over hun werkzaamheden te heffen. Zzp’ers die rekeningen stuurden aan niet-btw-plichtige ziekenhuizen, konden hun tarieven volgens ZZP Nederland niet op de btw-maatregel verhogen. Hierdoor moest men 21 procent van hun uurtarief afdragen aan de staat. Ten onrechte, zo blijkt nu, aldus de brancheorganisatie.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

Reageer