Recruitment: helden van de perfecte match

0

Een inspirerende podcastreeks waarin Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt magazine, in gesprek gaat met de ware helden van de flexbranche: de intercedent. Ook wel bekend als recruiter of recruitment consultant. Met welke uitdagingen hebben zij te maken en hoe maken zij het positieve verschil voor hun kandidaten? Een podcast waar iedere recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.

In deze derde podcast van de tweede serie gaat Wim in gesprek met Mandy Koenders, heldin bij Trixxo (vestiging Weert), voor mensen die werk zoeken in industrie, techniek, logistiek, transport, high tech of office in Noord-Limburg en omgeving.

Skaten en priegelen

Mandy ging tijdens haar HBO-studie Communicatie stagelopen bij een uitzendbureau. Ze was erg geïnteresseerd in arbeidsmarktcommunicatie, vandaar. Ze bleek nog meer geïnteresseerd in het recruitment-werk. De afwisseling van het werk, zeker met al die opdrachtgevers uit al die verschillende sectoren, en de verschillende kandidaten die daarop afkomen, de bedrijfsbezoeken aan (eigenlijk altijd enorm trotse) eigenaren en managers, en de vele leuke en interessante contacten bezorgen haar continu plezier. En natuurlijk het feit dat je mensen verder helpt. Zo was er een fotograaf die de houtbewerking in wilde, maar geen relevant cv had. In gesprek met hem, bleek hij een skatebaan te hebben getimmerd. Met de foto’s daarvan kon Mandy een opdrachtgever overtuigen. Of die vrouw die, nadat de kinderen oud genoeg waren geworden, weer de arbeidsmarkt op wilde. Zij bleek als hobby diamond painting te hebben – dat priegelwerk, zoals Mandy het verwoordt, beheersen, dat zegt veel over je fijne motoriek, en ook daarmee waren passende vacatures snel gevonden.

Uitpluizen en groeien

Het is duidelijk dat Mandy houdt van uitzoeken. En doet ze ook bij een heel andere dimensie van het werken op een uitzendbureau: wet- en regelgeving. Die is complex en dynamisch, en Mandy pluist die helemaal uit, om haar werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Ook denkt ze graag mee over de groei van Trixxo en de gevolgen daarvan. En haar werk, in de toekomst? Het managen van haar eigen vestiging, graag. Die toekomst zit natuurlijk ook vol opleidingen, en digitalisering. Hoewel ze die handgeschreven sollicitatiebrief die ze recentelijk ontving, geweldig vond, verwacht ze veel van marketing automation en virtual tours.

Jouw lokale held Onze uitpluizende, ambitieuze lokale heldin Mandy heeft zelf óók een lokale held: Punt Welzijn in Weert. Punt Welzijn ondersteunt lokale opvangcentra voor Oekraïense vluchtelingen. Daarvoor ontvangen zij namens Mandy € 250 van RecruitNow.

Heb je genoten van de podcast? Stem dan via …, want de podcast-gast met de meeste stemmen van dit seizoen krijgt nog € 2500 extra voor haar of zijn lokale held.

Tot de volgende dosis recruitmentinspiratie!

Deze podcast is gemaakt in samenwerking met RecruitNow.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer