Ruim de helft opdrachtgevers verandert van intermediair door tekort

0

Bijna alle bedrijven nemen maatregelen om in deze krappe arbeidsmarkt aan extern personeel te kunnen blijven komen. Meer dan meer dan de helft van de opdrachtgevers kiest ervoor om over te stappen naar naar andere intermediair.

Dat blijkt uit het rapport Workforce Solutions Buyer Survey 2022 Americas van SIA.

Het onderzoeksbureau bracht in kaart welke oplossingen bedrijven de afgelopen twaalf maanden hadden gekozen om het tekort aan (extern) personeel te lijf te gaan.

Verreweg de meeste organisaties hebben de beloning verhoogd (71%). Meer flexibiliteit bieden door flexkrachten ook op afstand te kunnen laten werken is ook een populaire maatregel (59%). Bijna een op de drie (31%) van de opdrachtgevers heeft de duur van de opdrachten beperkt om toch aan flexkrachten te kunnen komen.

Ook heeft 30% ervoor gekozen om ook te kijken of andere typen flexkrachten in aanmerking kunnen komen om zo een groter aanbod van kandidaten te krijgen.

(Bron: Contingent Workforce Strategies 3.0)

Overstappen andere intermediair

Opvallend is dat meer dan de helft (57%) van de opdrachtgevers in het afgelopen jaar heeft gekozen voor een andere leverancier. Dit geldt voor intermediairs als uitzendbureaus, maar ook voor MSP’s, job boards en platforms. Voor bedrijven die actief zijn in de engineering-sector geldt zelfs dat alle respondenten in het onderzoek zijn overgestapt naar een andere leverancier.
Bijna een kwart (23%) van de opdrachtgevers heeft een hogere marge van intermediairs geaccepteerd.

Slechts heel weinig (7%) van de opdrachtgevers heeft geen maatregelen genomen om het tekort aan extern personeel tegen te gaan.

Deze cijfers betreffen de situatie in de VS. Voor Europa zijn de uitkomsten van het onderzoek vergelijkbaar met die in Amerika.

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer