Recruitment: helden van de perfecte match

0

Een inspirerende podcastreeks waarin Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt magazine, in gesprek gaat met de ware helden van de flexbranche: de intercedent. Ook wel bekend als recruiter of recruitment consultant. Met welke uitdagingen hebben zij te maken en hoe maken zij het positieve verschil voor hun kandidaten? Een podcast waar iedere recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.

In deze vijfde podcast in de serie gaat Wim in gesprek met Alice Wopereis, held bij Olympia Uitzendbureau, vestiging Lichtenvoorde, voor mensen die werk zoeken in de Achterhoek en Twente.

CV in de hoek

Alice werkt inmiddels ruim vier jaar bij Olympia, en in die tijd ontplofte haar team van vier naar 25 mensen – dus het gaat goed daar in de Achterhoek! Dat had Alice nooit verwacht toen ze met haar HRM-studie bezig was. Maar na een gesprek met Robert, de franchise-ondernemer van vestiging Lichtenvoorde, begon ze aan de veelzijdige baan van intercedent. Ze somt op: mensen verbinden, planning, HR-advies, employer branding, marketing, commercie, arbeidsrecht, databeheer – aan afwisseling geen gebrek. En aan ontwikkeling ook niet: inmiddels schuift ze bij elk gesprek met een kandidaat het cv naar een hoek van de tafel, en probeert ze onder andere te achterhalen wat haar of hem een goeie dag op het werk bezorgt.

Digital Bloemetje First

En daar kan Alice steeds meer tijd voor nemen, voor dat gesprek van betekenis. Want de processen worden steeds meer gedigitaliseerd. Zo worden met één druk op de knop alle vacaturesites bekeken, en ziet ze binnen no time welke vacatures er allemaal beschikbaar zijn voor de kandidaat. Heb je dus veel meer tijd over, ook om even langs te gaan bij je opdrachtgever en een bloemetje mee te nemen voor je kandidaat. Of om een docent Nederlands te vinden die twee Eritrese statushouders kon helpen met Nederlandse veiligheidsbegrippen. En nog veel meer.

Jouw lokale held

Onze veelzijdige en betekenisvolle lokale held Alice heeft zelf óók een lokale held: Emmy, Olympia-uitzendkracht die een Oekraïens gezin in haar eigen volle huis opvangt. Zij ontvangt namens Alice € 250 van RecruitNow om nog meer mooi werk te kunnen doen.

Tot de volgende dosis recruitmentinspiratie!

Deze podcast is gemaakt in samenwerking met RecruitNow. Tot de volgende dosis recruitmentinspiratie uit de inspirerende podcastreeks.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer