“Recruitment: helden van de perfecte match”

0

Een inspirerende podcastreeks waarin Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt magazine, in gesprek gaat met de ware helden van de flexbranche: de intercedent. Ook wel bekend als recruiter of recruitment consultant. Met welke uitdagingen hebben zij te maken en hoe maken zij het positieve verschil voor hun kandidaten? Een podcast waar iedere recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.

In deze zesde podcast in de serie gaat Wim in gesprek met Jesper Oosterwijk, held bij Bureau Techniek, voor mensen die technisch werk zoeken in Midden- en Noord-Nederland.

Elke dag nieuwe verhalen

Jesper werkt inmiddels ruim 5 jaar bij Bureau Techniek, en net als veel van zijn collega’s in de flexbranche had hij dat totaal niet verwacht toen hij nog studeerde. Jesper deed Logistiek en Economie, maar Gerben Post, oprichter van DDF, zag iets anders in Jesper. “Ik durf eerlijk gezegd niet te vragen wat.” Desalniettemin heeft Jesper wel een idee: volgens hem zijn recruiters, intercedenten, commerciële mensen, mensen die continu kansen zien, en daar continu over in gesprek gaan, om kandidaten en opdrachtgevers verder te helpen door goeie matches te maken. Zoals die kandidaat die via Teams op gesprek moest, maar ’s ochtends thuis geen laptop met werkende camera bleek te hebben. Jesper sprong in de auto om hem snel zijn iPad te brengen, en toen kwam het alsnog goed – dat dus.

Genieten van onlogische matches

In de techniek zijn kandidaten nog schaarser dan op andere delen van de arbeidsmarkt. Dus moet je opdrachtgevers ervan overtuigen dat schapen met 5 poten natuurlijk al een hele poos niet meer overal rondlopen, en dat dat ook helemaal niet hoeft! Ontdek de competenties van een kandidaat – dat kan ook een zij-instromer zijn die naar een ander beroep wil, of een vijftigplusser die nog vijftien jaar enthousiast wil kunnen doorwerken, enzovoorts. Zoek de match met de organisatiecultuur die past. Stel een opleiding voor. Gebruik de snel groeiende digitale mogelijkheden van flexsoftware. En nog veel meer.

Jouw lokale held

Onze cultuur-scannende, commerciële lokale held Jesper heeft zelf óók een lokale held: Solvid Foundation, een Brabantse organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt naar een plek op de arbeidsmarkt. Zij ontvangen namens Jesper € 250 van RecruitNow om nog meer mooi werk te kunnen doen.

Deze podcast is gemaakt in samenwerking met RecruitNow. Tot de volgende dosis recruitmentinspiratie uit de inspirerende podcastreeks.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer