Oplossing voor vergrijzing in nieuwe NBBU-cao

0

Er is een principeakkoord bereikt voor een nieuwe NBBU-cao voor vaste medewerkers, waarin is afgesproken dat medewerkers na hun 65e een onbeperkt aantal contracten voor bepaalde tijd kunnen krijgen.

Met deze afspraak wil de NBBU doorwerken na de AOW-leeftijd makkelijker maken. Met de nieuwe regeling hoopt de NBBU dat 65-plussers die langer willen werken ook daadwerkelijk langer aan de slag blijven.

Ook zijn er afspraken gemaakt om bij doelgroepen met afstand tot de arbeidsmarkt een hogere arbeidsdeelname te bevorderen. Daarnaast is afgesproken dat de NBBU het scholen van medewerkers extra zal stimuleren.

De CAO heeft een looptijd van 3 jaar vanaf 1 januari 2012 tot en met 31 december 2014. De 6.000 vaste medewerkers die bij een NBBU-onderneming werken, krijgen per 1 januari 2012 een loonsverhoging van 1,5 procent. De winstafhankelijke eindejaarsuitkering is verhoogd van 2 naar 2,5 procent. De pensioenregeling is substantieel verbeterd en kent nu een netto leeftijdsafhankelijke staffel.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer