Randstad en Tempo-Team werken samen met PostNL

0

Randstad Nederland en Tempo-Team gaan samenwerken met PostNL om postbodes die overtollig worden, aan een baan te helpen.

Via het Banenbedrijf kunnen de postmedewerkers inkomenszekerheid en uitzicht op een nieuwe vaste baan krijgen, maar daar moet dan wel een deel van de vertrekpremie voor worden ingeleverd. Dat maakten de partijen vandaag bekend.

Werk zoeken vanuit baan
Het sterkste punt van deze constructie is volgens PostNL en de uitzenders dat de mensen aan het werk blijven, terwijl er wordt gezocht naar ander werk. ‘Deze innovatieve samenwerking is een verdere concrete invulling van begeleiding van PostNL-medewerkers van werk naar werk.’

Het Banenbedrijf
De postbodes kunnen zich voor 1, 2, 3 of 3,5 jaar vastleggen bij het Banenbedrijf. Als er snel een nieuwe baan wordt gevonden, krijgt de medewerker een deel van zijn inleg terug.

Reorganisatie PostNL 
De grote reorganisatie bij PostNL, waarbij het bedrijf in een deeltijdorganisatie wordt veranderd, begint komend jaar. Ongeveer 300 bestelkantoren worden gesloten. In totaal verdwijnen 11.000 banen, waarbij wordt gerekend op minimaal 2800 gedwongen ontslagen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer