Forse krimp uitzendbranche houdt aan

0

De uitzendbranche blijft maar fors krimpen. In de afgelopen periode daalde het aantal uitzenduren met 9% en de omzet van de uitzendbranche daalde met 5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de cijfers van de ABU over de periode 10 (week 37 – 40).

De daling in uitzenduren en omzet was de afgelopen periode voor de drie grootste sectoren als volgt:

  • administratieve sector: het aantal uren daalde met 10% en de omzet daalde met 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: het aantal uren daalde met 9% en de omzet daalde met 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uren daalde met 10% en de omzet daalde met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar

Deze forse krimp in de uitzendsector van de afgelopen maand is ongeveer even groot als die in de voorgaande maanden (periode 9 en periode 8). Dit jaar zijn tot nog toe vrijwel elke maand de uitzenduren en uitzendomzet gedaald.

Bron: ABU

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer