Nederlandse maakindustrie groeit

0

De productiegroei van de Nederlandse maakindustrie is de laatste tien jaar groter dan die van de meeste Europese landen. In een vergelijking tussen negen Europese landen neemt Nederland na Oostenrijk en Duitsland de derde plaats in.

Dit staat in een dinsdag gepubliceerd sectorrapport van ING.Dit jaar zal de Nederlandse maakindustrie naar verwachting met 3 procent groeien.

Werven van personeel
Extra investeringen zullen de komende jaren vooral zijn gericht op onderzoek, ontwikkeling en verkoop, aldus het rapport. Maar ook nieuwe machines en training en werven van personeel staan hoog op de agenda.

Ruim acht op de tien bedrijven denkt de komende jaren verder te kunnen groeien. Driekwart van de bedrijven ziet vooral kansen in het buitenland.

Concurrerend
De Nederlandse maakindustrie ontwikkelt en produceert goederen die de hele wereld over gaan. Minister Henk Kamp van Economische Zaken, in Parijs op bezoek op een beurs voor lichtgewicht materialen waar ook veel Nederlandse bedrijven hun producten tonen: ‘Hier blijkt weer eens wat de Nederlandse maakindustrie in huis heeft en waarom ze op wereldschaal de concurrentie aankan.’

OESO: groei
Ook de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) komt vandaag met het nieuws naar buiten dat economische groei in de rijkere landen voorzichtig aantrekt. De nieuwste cijfers wijzen er volgens de OESO op dat de groei in de eurozone in januari licht is toegenomen. Dat geldt zowel voor de grootste economieën, Duitsland, Frankrijk en Italië, als voor Nederland. 

ANP

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer