‘Arbeidsmarkt moet flexibeler’

1

De Nederlandse arbeidsmarkt moet flexibeler worden om aantrekkelijk te blijven voor internationale bedrijven.

Dat heeft Peter Voser, bestuursvoorzitter van oliemaatschappij Shell, gezegd op BNR Nieuwsradio. 
"Nederland heeft meer flexibiliteit nodig op het gebied van arbeidsrecht. Ook moet de kwestie rond de pensioenen sneller worden opgelost. Op die manier kan Nederland nog aantrekkelijker worden voor buitenlandse bedrijven”, aldus Voser donderdag.

Dat betekent volgens hem onder meer een soepeler arbeidsrecht. Als daar werk van wordt gemaakt, kan Nederland aantrekkelijker worden voor buitenlandse bedrijven.

Landen als China en India zijn hier volgens de Shelltopman goede voorbeelden van.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Al jaren werk ik als personeelsadviseur en moet ik dit soort onzin van het management aanhoren. Het hele probleem zit niet in het inflexibel zijn van het arbeidsrecht of medewerkers in het byzonder, maar meer in de inflexibiliteit en incompetentie van het management om dat te doen waar ze voor is aangesteld, namelijk het managen van het personeel! Liever managen managers resultaten en processen dan dat personeel tijdig wordt bijgestuurd en wordt opgeleid. Overigens “ambtelijke” cq. politieke organisaties als Shell waar geld makkelijk, zonder echt veel effort wordt verdiend hebben al helemaal geen recht van spreken want daar is geen sprake van echte ondernemerschap!! Maar meer van berusting en het rustig voortkabbelen als een boot op een zee van olie. Niet echt een plek waar vrije ondernemersschap en competenties worden ontwikkeld en waar deze voor de arbeidsmarkt worden behouden.

Reageer