Uitzendbureau levert Roemenen met Hongaars paspoort

2

Uitzendbureau Exotic Green zegt vanaf 1 juli te kunnen voldoen aan de ruime vraag van West-Brabantse aardbeien- en boomtelers naar ervaren Roemeense werknemers.

Het uitzendbureau werft in Roemenië personeel onder Roemenen met een Hongaarse afkomst. Zij kunnen met een Hongaars paspoort in Nederland aan de slag.

De tuinders in met name West-Brabant zitten met de handen in het haar omdat minister Henk Kamp (Sociale Zaken) strenger is geworden met het uitgeven van werkvergunningen voor Roemen en Bulgaren. De minister meent dat er genoeg Nederlandse werklozen zijn die het seizoenswerk kunnen doen.

De Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO), die nog in overleg is met het ministerie over oplossingen, reageert terughoudend op het initiatief van Exotic Green. (Buitenlandse) uitzendkrachten zijn tot 20 procent duurder dan werknemers op de eigen loonlijst, zegt een woordvoerder.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

  1. Dit komt er nu van.. Als er gewoon werkvergunningen afgegeven waren dan hadden we de toestroom van hongaarse roemenen niet gehad. De minster maakt het probleem niet alleen voor de tuinders groot, maar haalt op deze manier nog veel meer arbeidsmigranten binnen.

  2. ik zoek voor een aantal jongeren uit Spanje werk voor de vakantie in Nederland. Heb ze ingeschreven bij seasonalwork.nl en na 1 week niet 1 reactie terwijl men engels goed beheerst. Werkt dit systeem van EU burgers eerst wel Minister Kamp???

Reageer