Brainnet lanceert denktank voor flexmarkt

0

Brainnet, expert en managed service provider voor flexibele arbeid, lanceert EerlijkeFlex, een denktank over de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt.

Aan de denktank EerlijkeFlex werken experts als Aukje Nauta (bijzonder hoogleraar en SER-kroonlid), Adjiedj Bakas (trendwatcher), Prof. dr. mr. Leo Witvliet (hoogleraar interim management), mr. Jan Henk van der Velden (Wijn & Stael advocaten), Farid Tabarki (oprichter Studio Zeitgeist), Hans Biesheuvel (voorzitter stichting ONL) en vele anderen mee.

Door van de denktank is overheden (beter) te laten omgaan met de steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt. ook wil Brainnet met dit initiatief hr-managers, directies en zelfstandigen helpen in hun zoektocht naar nieuwe, vruchtbare en flexibele arbeidsrelaties.

Op het online platform www.eerlijkeflex.nl geven experts uit verschillende branches hun visie op de uitdagingen, ontwikkelingen en vereisten van een steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Arno Lugthart, directeur van Brainnet, over de noodzaak voor de denktank: ‘Wij willen met dit platform alle flexibele arbeidskrachten én zzp’ers, maar ook bedrijven die met hen samenwerken een stem geven. De huidige wet- en regelgeving rondom arbeidsrelaties is verouderd. De regering probeert de wetgeving op te lappen en plakt pleisters op de grootste gaten, maar gaat daarbij nog steeds uit van het verkeerde principe: dat we moeten beschermen wat vroeger goed was. Daar gaat het mis: medewerkers van vandaag hebben andere wensen en eisen dan vroeger. Volgens het CBS zijn er inmiddels ruim 2,4 miljoen flexibele arbeidskrachten in Nederland, waarvan ruim 850.000 zzp’ers. De meeste van hen kiezen bewust voor die flexibiliteit. Waarom moeten we dan koste wat het kost die oude arbeidsrelaties, gebaseerd op vastigheid, blijven nastreven.’

 

Bron: Brainnet

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer