CBS: grootste stijging uitzenduren in 10 jaar

0

In het tweede kwartaal van 2017 hebben uitzendbureaus, arbeidsbemiddelaars en payrollbedrijven 2% meer omgezet dan in het kwartaal ervoor. Het totaal aantal uitzenduren nam met 4,2% toe. Dit is de grootste stijging na het eerste kwartaal van 2007.

Dit meldt het CBS vandaag.

Meer uren lang- en kortlopende contracten

Zowel de uitzenduren in de kortlopende als in de langlopende contracten namen toe. Het aantal uren in kortlopende contracten (uitzenduren Fase A) steeg met 4,9%. Dit is de grootste stijging in bijna 7 jaar. Het aantal uren in langlopende contracten zoals detachering en payrolling nam met 3,5% toe. Deze uitzenduren zijn sinds 2012 nagenoeg onafgebroken toegenomen.

Meer banen via uitzendbureaus

Het aantal banen groeide in het tweede kwartaal met 51.000 ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017. De laatste drie kwartalen kwamen er telkens meer dan 50.000 banen bij. De grootste banengroei trad, met 20.000, opnieuw op bij de uitzendbureaus. Verder was de toename van het aantal openstaande vacatures met 20.000 de grootste na het derde kwartaal van 2006.

Ter vergelijking, hier vindt u de CBS-cijfers over het eerste kwartaal van 2017 en het vierde kwartaal van 2016.

Bron: CBS

Lees ook: CBS: arbeidsmarkt herstelt, vooral meer flexkrachten

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer