CFO’s willen weer meer financiële professionals werven

0

CFO’s zijn optimistisch over de groei van de Nederlandse economie. En dus is 85% van de bedrijven van plan extra of open vacatures in te vullen voor financiële professionals in de eerste helft van 2014.

Dit blijkt uit de ‘Personeelsbarometer 2014’ van Robert Half, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële professionals en administratief ondersteunend personeel.

Groeiend vertrouwen
In 2012 was iets meer dan de helft (55%) van de CFO’s optimistisch. Vorig jaar was er vertrouwen onder 80% van de financieel directeuren en inmiddels is dit optimisme gestegen naar 87%.

Wervingsplannen
Het optimisme heeft een positief effect heeft op de wervingsplannen voor financiële professionals; 85% van de bedrijven is van plan extra of open vacatures in te vullen in de eerste helft van 2014. Vorig jaar was dat nog ‘slechts’ 66%. Vooral middelgrote bedrijven (100 tot 300 werknemers) zijn positief; 9 op 10 geeft aan in 2014 meer mensen aan te nemen. Redenen voor werving zijn uitbreiding van het product- of dienstenaanbod en de start van nieuwe projecten.

Kleinere bedrijven voorzichtig
De financieel directeuren van kleinere bedrijven zijn nog voorzichtig. Het grootste deel gaat nieuwe vacatures voor financiële professionals invullen, maar een derde zet de wervingsplannen voorlopig nog in de koelkast.

De onderzoeksresultaten in de ‘Personeelsbarometer 2014’ zijn gebaseerd op de Workplace Survey, waarvoor een onderzoeksbureau 2.000 professionals uit 15 landen ondervroeg, waaronder Nederland.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer