De 24 meest gevraagde functies in 2015

0

Medewerkers klantenservice, software engineers, docenten, verpleegkundigen: het is een kleine greep uit kansrijke beroepen in 2015.

Om werkzoekenden en starters op weg te helpen op de arbeidsmarkt, presenteert Randstad de Hottest jobs 2015. In deze lijst staan per beroepsgroep (8) drie functies die het komend jaar de meeste kans maken op een baan. Voor werkgevers betekent dit dat zij een tandje bij moeten zetten in de zoektocht naar kandidaten voor deze functies.

Hottest jobs 2015

De lijst met de Hottest jobs 2015 is samengesteld door het analyseren en combineren van drie bronnen: Jobfeed, personeelsvraagstukken bij relaties en de ROA (Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt) prognose 2015-2018. Voor alle 24 functies geldt dat er veel of een stijgende vraag naar is, terwijl de arbeidsmarkt gemiddeld of schaars in de behoefte voorziet.

De Hottest jobs 2015 per beroepsgroep:

Commercieel:

 1. Medewerker klantenservice
 2. Verkoper
 3. Technisch-commercieel medewerker

ICT:

 1. Software engineer
 2. Helpdeskmedewerker
 3. Webontwikkelaar

Technisch/productie:

 1. Laborant
 2. (onderhoud/service) Monteur
 3. Metaalarbeider

Onderwijs:

 1. Docent exacte vakken (2e graads)
 2. Leraar basisonderwijs
 3. Docent techniek

Administratie:

 1. Financieel medewerker
 2. Assistent accountant
 3. Administratief medewerker

Finance:

 1. Financieel adviseur
 2. Assistent accountant
 3. Controller

Bouw:

 1. Werkvoorbereider
 2. Projectleider weg- en waterbouw
 3. Projectleider werktuigbouw (werktuigbouwkundigen)

Zorg:

 1. Verpleegkundige
 2. Doktersasisstent
 3. Fysiotherapeut

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad Groep Nederland zegt in een toelichting: ‘Het is geen verrassing dat er in het Nederlandse bedrijfsleven behoefte is aan ICT’ers en technici. Wel is het interessant om na te gaan naar welke medewerkers er nog meer veel gezocht wordt. Daar voorziet deze lijst in.’

Bron: Randstad

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer