Detacheerder Star Group overgenomen

0

De sterk groeiende detacheerder Star Group wordt overgenomen door Parcom Capital, een investeringstak van ING.

Parcom heeft, volgens het Financieele Dagblad, een akkoord gesloten met de investeringsmaatschappijen De Hoge Dennen en Atlas Invest, de oude eigenaren van de detacheerder van technici in de olie- en gasindustrie. Parcom is bezig met het opbouwen van belangen in de energiesector. De aankoop van Star Group maakt deel uit van die strategie.

Omzetstijging van 25 procent
Star Group stamt uit 2001 en maakte vorige jaar een autonome omzetstijging van ruim 25 procent tot 76,8 miljoen euro, aldus het FD. De detacheerder maakt een sterke groei door en verschaft werk aan ongeveer 800 man in Nederland en België.

Winstgevendheid
Volgens het FD, heeft Star zijn verkoopstaf uitgebreid om de groei op te vangen. Het bedrijf is er daarbij in geslaagd de kosten minder te laten stijgen dan de omzet; door een ondergrens te verbinden aan de marges en een bovengrens aan de overheadkosten, is de winstgevendheid op peil gebleven. Het brutobedrijfsresultaat (ebitda) is gestegen van 8,5 miljoen euro in 2009 tot 11,2 miljoen in 2010, zo meldt de krant.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer