Speciaal team stort zich op malafide uitzendbureau

0

Een speciaal team houdt zich sinds gisteren bezig met de aanpak van malafide uitzendbureaus. Er is een zwarte lijst van verdachte bedrijven opgesteld en er komt een meldpunt om frauderende uitzendbureaus aan te geven. Minister Kamp wil fraude door uitzendbureaus hard aanpakken.

Kamp heeft dat gisteren bekendgemaakt.

Het speciale team werkt intensief samen met onder meer de Belastingdienst, gemeenten en politie. "We onderzoeken alle mogelijkheden die er zijn om malafide ondernemers het leven zuur te maken”, aldus Kamp. "Waar mogelijk worden bestanden van organisaties gekoppeld en gegevens uitgewisseld, nationaal en internationaal.” Zo wordt samenwerking gezocht met instanties in onder meer Polen.

Boetes 
De Arbeidsinspectie deelde vorig jaar 3,5 miljoen euro aan boetes uit aan uitzendbureaus en vergelijkbare bedrijven. Het systeem van certificaten binnen de branche blijkt nog onvoldoende te werken. Bijna net zoveel uitzendbureaus met certificaat als zonder werden bestraft.

Registratieplicht 
Eerder is geregeld dat er in 2012 een registratieplicht komt voor uitzendbureaus, met hoge boetes voor wie zich daar niet aan houdt.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer