Groei uitzendmarkt VS en België houdt aan

0

In de Verenigde Staten groeit het aantal uitzendkrachten gestaag door. België kent ook een behoorlijke groei in utizenduren, maar de groei neemt wel af in vergelijking met voorgaande maanden.

VS: meer uitzendkrachten

De groei van het aantal uitzendkrachten in Amerika zet gestaag door. In de VS was er in maart van dit jaar een groei van 3,8% van het aantal werkende uitzendkrachten vergeleken met een jaar eerder. In februari 2018 is het aantal werkende uitzendkrachten in de VS gegroeid met +4,2% ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor. In januari 2018 was die groei nog +3,2% op jaarbasis.
In de VS zijn momenteel ruim drie miljoen uitzendkrachten aan het werk.

Belgie: groei neemt af

In België is de groei van het aantal uitzenduren nog steeds behoorlijk, maar deze neemt wel af. In België was er in februari een groei van 6,1% ten opzichte van een jaar eerder. In januari was die groei nog 8%, in december 10%.
De Federgon-index bereikte in februari 118,1 punten (basis 100 in janauri 2007)

Bron: Bureau of Labor Statistics/ Federgon

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer