Uitzendmarkt VS en Belgie in de lift

0

In de VS waren er in februari ruim 4% meer uitzendkrachten aan het werk dan het jaar daarvoor. En, hoewel in januari de groei minder was, groeit ook de Belgische uitzendmarkt.

Groei uitzendmarkt VS

In de VS is de uitzendbranche in weer gegroeid. In februari 2018 is het aantal werkende uitzendkrachten gegroeid met +4,2% in vergelijking met februari 2017. In januari 2018 was die groei nog +3,2% ten opzichte van januari 2017, in december 2017 was dat +3,3%. Het aantal uitzendkrachten in de VS is op dit moment ruim drie miljoen.

Uitzenduren in België

In België is het aantal uitzenduren in de maand januari gedaald met 1,3% ten opzichte van de maand ervoor (december 2017).
Op jaarbasis was er in België wel sprake van een behoorlijke groei, hoewel die in januari wel iets minder sterk was. In België was er in januari van dit jaar een groei in uitzenduren van bijna 8% in vergelijking met een jaar eerder. In december 2017 was die groei echter nog bijna 10%.

De cijfers over de uitzendmarkt in de VS en België gelden over het algemeen als graadmeter voor de toekomstige groeicijfers van de Nederlandse uitzendmarkt.
In Nederland is de uitzendbranche 2018 ook goed begonnen. Uit de ABU-cijfers over periode 1 blijkt  dat het aantal uitzenduren met 8% gestegen en de omzet van uitzendbureaus steeg met 11% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Bron: Federgon/Bureau of Labor Statistics

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer