Krimp uitzendmarkt houdt aan

0

De arbeidsmarkt voor uitzendkrachten is in mei en juni opnieuw verslechterd.

Dat blijkt uit cijfers die de brancheorganisatie voor uitzendondernemingen ABU dinsdag heeft gepubliceerd.

Het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren nam in de periode van 20 mei tot 16 juni met 5 procent af ten opzichte van het voorgaande jaar. De omzet van uitzendbedrijven kromp in deze periode met 3 procent. In periode 5 lag de daling van zowel de uitzenduren als de uitzendomzet een procentpunt hoger.

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten nam in alle sectoren af. De medische sector had met een zeer sterke daling te maken. Het aantal uren daalde met 34 procent en de uitzendomzet nam met 28 procent af.
In de technische sector daalde het aantal uitzenduren met 7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012. De omzet nam met 6 procent af. De administratieve sector zag een daling van het aantal uitzenduren met 3 procent, de omzet nam met 1 procent af. De uren in de industriële sector vertonen een daling van 5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam af met 3 procent.

Eerste halfjaar 2013

De ABU heeft ook de cijfers over het eerste halfjaar bekendgemaakt. Gemiddeld is het totaal aantal uitzenduren dit halfjaar gedaald met 4 procent, de totale uitzendomzet daalde met 2 procent.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer