Kwart MKB-ondernemers verwacht flexibele schil uit te breiden

0

Ruim een kwart van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf verwacht de komende twee jaar de flexibele schil uit te breiden. Deze verwachting komt onder meer voort uit hun optimisme dat hun omzet de komende tijd zal groeien.

Dit zijn twee van de uitkomsten van de derde MKB Marktmonitor 2011/2012. Unique en TNO hebben voor het derde jaar op rij een onderzoek onder ongeveer 4000 ondernemers uitgevoerd.

Groeiverwachtingen
Het bleek dat ondernemers, meer dan in de afgelopen twee jaar, verwachten dat ze groei gaan realiseren in het jaar dat net begonnen is. 73 Procent is daarvan overtuigd, zo blijkt uit de cijfers.

Per branche
Vooral de ondermeners in de industrie, de horeca en de handel denken dat er in 2012 sprake zal zijn van omzetgroei. In branches als de bouw, de zorg, het onderwijs en de verhuur of handel in vastgoed is de stemming duidelijk minder zonnig.

Flexibele schil
Van de ondernemers denkt 55 procent in 2012 nieuw personeel aan te trekken. 28 Procent denkt de komende twee jaar de flexibele schil uit te breiden, zo blijkt uit de MKB Marktmonitor 2011/2012. Vorig jaar heeft 41 procent van de ondervraagde ondernemers het personele bestand uitgebreid.

Er is van dit onderzoek ook een videopersbericht uitgebracht

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer