Maintec start leerwerktraject voor Wolter & Dros

1

Technisch detacheerder Maintect gaat voor installatiebedrijf Wolter & Dros achttien kandidaten werven die opgeleid zullen worden tot Monteurs Service & Onderhoud.

De kanditaten moeten minstens een technische opleiding op niveau 2 afgerond hebben. Afhankelijk van hun instroomniveau worden de kandidaten in een periode van 2 tot 8 weken door Vakwijs opleidingen opgeleid tot het niveau voor de opleiding die ze gaan volgen. De opleiding bestaat uit een combinatie van de opleidingen Servicemonteur verwarmingstechniek, Servicemonteur installatietechniek en Monteur elektronische installaties. De scholing wordt aangeboden bij een reguliere ROC en leidt op tot niveau 3 Monteur Service & Onderhoud.

Erwin Swets, Manager Recruitment & Employer Branding Consultant bij Wolter & Dros, ziet de krapte op de Technische arbeidsmarkt toenemen: “Door vergrijzing enerzijds en een gebrek aan instroom van nieuwe kandidaten anderzijds, ontstaat er de komende jaren een enorm tekort aan gekwalificeerde vaklieden. In dat kader hebben wij besloten om de instroom al in een vroeg stadium op te pakken. Wij hebben ervoor gekozen om gemotiveerde kandidaten te zoeken die in een gecombineerd leer- en werktraject opgeleid willen worden tot volwaardig monteur. Hiervoor zijn wij op zoek gegaan naar partners die in staat zijn de juiste kandidaten te werven en tevens op te leiden. Die partners hebben we gevonden in Maintec en Vakwijs opleidingen.”
 

In het najaar besteed Flexmarkt meer aandacht aan scholing, waarbij ook leerwerktrajecten aan bod zullen komen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Hinrich Jaeger op

    Hallo, mijn naam is Hinrich. Ik wil graag reageren op een vacature als onderhoud monteur werken en leren.Ik ben zelf technies, metaal bewerker kan elekt, mig mag , lasser en convers draaien.heb ook als loodgieter assistent gewerkt. Ik zie er naar uit om in deze funtie werkzaam te zijn

Reageer