Meerderheid werknemers wil niet flexibel werken

0

Ongeveer tweederde van de werknemers in Nederland vindt werken op flexibele basis niet altijd aantrekkelijk. Ongeveer eenderde vindt het juist wel aantrekkelijk. Dat blijkt uit onderzoek van detacheerder Brunel onder 1140 werknemers.

De belangrijkste reden dat medewerkers flexibel werken niet echt aantrekkelijk vinden, is dat ze denken weinig aan de organisatie te kunnen toevoegen als ze er tijdelijk zitten.

Ruim de helft (65 procent) van de werknemers die flexibel werken wel aantrekkelijk vindt, noemt het opdoen van diverse ervaring als groot voordeel, gevolgd door de variatie in het werk en de ontwikkelingsmogelijkheden die flexibel werken biedt. Een belangrijke reden om juist niet flexibel te werken is volgens het onderzoek van Brunel de onzekerheid over inkomsten. Daarnaast noemt een op de vijf het lastig om zich steeds weer te moeten aanpassen aan een nieuwe cultuur. Een paar procent geeft zelfs toe het eng te vinden om telkens weer in een nieuwe omgeving te werken.

Lees ook: In 2014 nog flexibeler werken

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer