Opnieuw forse stijging werkloosheid

0

De werkloosheid in Nederland is in februari verder opgelopen tot 7,7 procent. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend. In januari zat nog 7,5 procent van de beroepsbevolking zonder werk en in december 7,2 procent.

Het CBS sprak opnieuw van een forse stijging. Er zaten vorige maand 613.000 mensen zonder werk, 21.000 meer dan een maand eerder. Het aantal WW-uitkeringen is met 7000 toegenomen tot 377.000, zo blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

De afgelopen 3 maanden kwamen er gemiddeld per maand 20.000 werklozen bij. De werkloosheid als percentage van de beroepsbevolking is in die periode gestegen van 7 naar 7,7 procent.

De werkloosheid is hoger onder vrouwen, maar stijgt harder onder mannen. Vorige maand zat 7,7 procent van de mannen en 7,8 procent van de vrouwen zonder werk. Dat was 3 maanden geleden nog respectievelijk 6,8 en 7,2 procent.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer