Uitzendkrachten AH krijgen na 3 jaar contract

0

Uitzendkrachten die drie jaar bij Albert Heijn werken krijgen een vast contract. Dat is geregeld in de nieuwe cao voor distributiemedewerkers. In totaal gaat het om zo’n 200 mensen.

Na een week staken heeft FNV Bondgenoten alsnog een akkoord kunnen sluiten met Albert Heijn over een nieuwe cao voor distributiemedewerkers. Dat lieten beide partijen donderdag weten.

AH
Volgens Albert Heijn heeft de vakbond zich aangesloten bij de vorige week al met CNV Dienstenbond overeengekomen cao en zijn enkele kleine wijzigingen in de uitwerking aangebracht. Het supermarktconcern is blij dat, nu de vakbondsacties voorbij zijn, de rust kan wederkeren in de ditributiecentra. ‘De bevoorrading van onze winkels is nooit in problemen gekomen, maar voor de medewerkers zelf was dit niet leuk’, zegt een woordvoerster.

Vakbond
FNV-campagneleider Ron Meijer spreekt van ‘significante verbeteringen’ ten opzichte van waartoe Albert Heijn eerder bereid was. Vaste medewerkers hebben een betere ontslagbescherming, benadrukt hij. Ook is er meer werkzekerheid afgedwongen voor uitzendkrachten.

Voorwaarden
De loonsverhoging van 3,5 procent over 2 jaar, die ook al in het akkoord van vorige week stond, is niet gewijzigd.

CNV, dat ook de handtekening zette onder dit verbeterde akkoord, reageert ‘content’ op de overeenstemming tussen FNV en Albert Heijn. ‘Op 99 procent van het akkoord is niets veranderd. Dat geeft aan dat de gemaakte afspraken op veel steun konden rekenen onder het personeel’, aldus CNV-bestuurder Michiel Wallaard.

In de distributiecentra van Albert Heijn werken in totaal 5300 mensen, waarvan 3300 vaste medewerkers en 2000 uitzendkrachten.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer