Rutte: Kabinet voert het enige juiste beleid tegen werkloosheid

0

De oplopende werkloosheid is niet goed, maar het kabinet voert het enige juiste beleid dat nu nodig is. Dat betoogde premier Mark Rutte donderdagavond in de Tweede Kamer waar het beleid van zijn kabinet gedurende het afgelopen jaar wordt besproken.

Rutte reageerde op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat de werkloosheid in april met 24.000 personen is gestegen tot 489.000. Volgens de premier ervaart Nederland als exportland de negatieve gevolgen van de internationale schuldencrisis. Het op orde brengen van de overheidsfinanciën en noodzakelijke hervormingen doorvoeren zijn dan het juiste antwoord, betoogde Rutte.

Hij wees erop dat Nederland nog steeds de op een na laagste werkloosheid in de Europese Unie heeft.
PvdA en D66 bestreden dat het kabinet het juiste beleid heeft gevoerd. D66-leider Alexander Pechtold verweet Rutte onder druk van de PVV geen hervormingen op de arbeidsmarkt te hebben doorgevoerd. PvdA-leider Diederik Samsom hield Rutte voor dat niet de export het probleem is maar de teruggevallen bestedingen door burgers in eigen land. "U moet beleid voeren dat vertrouwen opwekt in plaats van afbreekt.”

Rutte verweet op zijn beurt de PvdA de schulden alleen maar te laten oplopen, en waarschuwde voor problemen zoals Italië en Spanje die kennen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer