Uitzendpools voor jongeren in Den Haag

0

De gemeente Den Haag wil dat er meer banen bij uitzendbureaus beschikbaar komen voor jongeren. Dat staat in een plan voor de aanpak van jeugdwerkloosheid. Er moet ook een nieuwe uitzendpool voor grote groepen jongeren komen.

Om de jeugdwerkloosheidsgroei van afgelopen jaar met bijna 50 procent in de stad Den Haag tegen te gaan, presenteert de gemeente een breed jeugdwerkloosheidsplan. Met onder meer 150.000 euro wil Den Haag extra (leer)banen en stageplaatsen creëren, maar ook leerwerkcheques uitdelen waarmee jongeren werkervaring kunnen opdoen voor een vergoeding van 500 euro per maand. Ook worden er speciale jongerenbanenmarkten georganiseerd. In de beveiliging, detailhandel, zorg en horeca komen extra (leer)werkplekken bij werkgelegenheidsprojecten.

Voorkomen
Het bestaat uit 12 concrete acties die niet alleen preventief moeten werken tegen de jeugdwerkloosheid, maar die ook verder moeten bestrijden, aldus wethouder Henk Kool. ‘Het is mijn streven dat geen enkele jongere meer aan de kant staat, maar aan het werk is of op school zit en dus actief meedoet in de maatschappij.’

Stijging
In de Hofstad steeg het aantal werkzoekenden van 16 tot en met 26 jaar vorig jaar met bijna 48 procent van 2240 naar 3314. De gemeente heeft afspraken gemaakt met zowel bedrijfsleven als scholen waar opleidingen beter moeten aansluiten op de vraag uit de arbeidsmarkt. ‘De samenwerking met werkgevers wordt intensiever, omdat zij een belangrijke rol in de bestrijding van de jeugdwerkloosheid spelen’, aldus Kool, die ook een participatietop wil organiseren.

Ondernemen
Om het ondernemerschap te stimuleren, komt er een proef met 25 jongeren. Daarnaast gaat de gemeente op zoek naar ongeveer 50 bedrijven die elk tien werkloze jongeren aan een (leer)baan helpen en daardoor als ambassadeur optreden.

Bron: ©2013 ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer