NVUB start pilot transferpool

0

De Nederlandse vereniging van uitzend- en bemiddelingsbedrijven (NVUB) gaat een pilot opzetten om aan te tonen dat hun nieuwe cao, de ContinuFlex-cao, meer mensen aan het werk houdt.

In de cao krijgen flexwerkers na een half jaar een vast contract en is er een dubbel budget beschikbaar voor scholing. Daarnaast is er een transferpool die ervoor moet zorgen dat veel minder flexwerkers de WW instromen. De leden van NVUB hebben ingestemd met de nieuwe cao. Ook vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is er belangstelling, aldus NVUB. ‘En voor de transferpool in het bijzonder.’ De NVUB-leden hebben het bestuur nu gevraagd de proef op de som te nemen. Daarom start NVUB een pilot. Het voornemen is om 1 september van dit jaar met de pilot te starten.

NVUB meldt dat het minsterie geadviseerd heeft om te bouwen aan een breed draagvlak binnen de branche, zodat het effect van de transferpool maximaal kan zijn. Daarom stelt NVUB de transferpool ook open  voor leden van andere brancheorganiaties, zoals de ABU en NBBU.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer