Werkloosheid eurozone stabiel op recordniveau

0

De werkloosheid in de eurozone is in februari uitgekomen op 12 procent van de beroepsbevolking.

Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat dinsdag bekend.

Daarmee lag de werkloosheid even hoog als in januari. Voor die maand werd eerder een stand van 11,9 procent gemeld, maar die inschatting werd op basis van nieuwe gegevens verhoogd tot 12 procent. De werkloosheid in de eurolanden ligt op het hoogste niveau sinds de invoering van de Europese eenheidsmunt.

In de hele Europese Unie liep de werkloosheid in februari op van 10,8 naar 10,9 procent. De werkloosheid was het laagst in Oostenrijk (4,8 procent) en Duitsland (5,4 procent). De arbeidsmarkt staat er het slechtst voor in Spanje en Griekenland. Daar heeft ruim 26 procent van de beroepsbevolking geen betaalde baan. In Nederland stond de werkloosheid volgens de Europese definitie in februari op 6,2 procent.

Eurostat telde in februari ruim 19 miljoen werklozen in de eurozone. Dat waren er 33.000 meer dan een maand eerder en bijna 1,8 miljoen meer dan in februari 2012. In de hele EU liep de werkloosheid ten opzichte van een jaar eerder ook met circa 1,8 miljoen personen op, tot 26,3 miljoen.

De jeugdwerkloosheid in de eurozone bedroeg in februari 23,9 procent. Een jaar eerder zat 22,3 procent van de jongeren onder de 25 jaar nog ongewenst zonder werk.

 

(c) ANP 2013 alle rechten voorbehouden

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer