Veel meer vacatures inkoop en ICT

0

In het vierde kwartaal van 2013 is de vraag naar inkoopprofessionals weer aangetrokken (+8 procent). De vraag naar ICT-specialisten laat over heel 2013 zelfs een forse groei van 18,6% zien.

Inkoopvacatures industrie

De vraag naar inkoopprofessionals lag tot en met september 2013 onder het niveau van 2012. Door de toenemende activiteiten in de maakindustrie trok de vraag naar operationeel inkopers in het vierde kwartaal echter fors aan, met 13% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De vraag naar strategisch inkopers, inkoopmanagers en –adviseurs daalde het laatste kwartaal nog licht. ‘De focus binnen de industriële sector ligt nu voornamelijk op het opvoeren van de productie, waardoor er meer behoefte ontstaat aan inkopers op het operationele vlak’, zo verklaart Van der Kooi het verschil.
Dit blijkt uit de analyse Trends en Ontwikkelingen op de inkoop arbeidsmarkt 2013 van Hilbrand van der Kooi, Competence Manager Logistics & Procurement bij Yacht.
Daar waar de industrie en de aan de industriële sector gerelateerde zakelijk dienstverleners) een groei laten zien van respectievelijk 25% en 11% in het vierde kwartaal van 2013, is de vraag in de non-profit overigens vrijwel gestabiliseerd.

Veel vraag naar ICT-specialisten
Na een marginale groei van 5% in 2012 is het aantal ICT-vacatures in 2013 in een stroomversnelling terechtgekomen. In de eerste helft 2013 groeide het aantal vacatures met ruim 16%, in de tweede helft bedroeg de groei maar liefst ruim 20%. De vraag naar ICT-specialisten zoals business consultants, functioneel beheerders, informatieanalisten, testers, projectmanagers en softwareontwikkelaars  laat over heel 2013 een forse groei van 18,6% zien.
Dit blijkt uit de analyse Trends en ontwikkelingen op de ICT arbeidsmarkt 2013 van Erik Kolthof, competence director Finance & ICT bij Yacht.

De top vijf meest gevraagde functies van 2013 zijn:

  1. Softwareontwikkelaar: 29%
  2. IT-manager: 19%
  3. Informatieanalist: 17%
  4. Tester: 17%
  5. Business consultant: 13%

Na de arbeidsmarkt voor technische functies is de ICT-markt hiermee de tweede snelste groeier. In totaal werden het afgelopen jaar ruim 123.000 unieke ICT-vacatures geplaatst.

Bron: Yacht

Lees ook: ICT-vacatures moeilijkst te vervullen

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer