Ondernemersplein: één overheidssite voor ondernemers

0

Er is een nieuwe website waar ondernemers relevante informatie van de overheid kunnen vinden: ondernemersplein.nl.

De website is gisteren door minister Kamp officieel in gebruik genomen. Doel achter het opzetten van ondernemersplein.nl is de ondernemer te helpen bij het terugdringen van de tijd die hij kwijt is met administratieve handelingen.

Versnippering
Ondernemersplein geeft uiteenlopende relevante informatie over wetten en regels, van het  starten, overnemen tot beëindigen van een bedrijf, financiering, personeel, innovatie tot huisvesting. Tot nu toe was de voor ondernemers relevante informatie van de rijksoverheid versnipperd en vaak niet digitaal toegankelijk. ‘Met de komst van www.ondernemersplein.nl is al die informatie nu voor het eerst op één plek digitaal toegankelijk. Ondernemers hoeven straks zelfs hun bedrijf niet meer uit om de juiste informatie te vinden of zaken te doen met de overheid,’ aldus minister Kamp.

Overheidsdiensten op één platform
Ondernemersplein wordt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken ontwikkeld door de Kamer van Koophandel. De voor ondernemers meest relevante overheidsdiensten zijn op het platform aangesloten, zoals de KvK, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (voorheen AgNL), de Belastingdienst, de RDW, CBS en de VNG.


Bron: Ministerie van Economische Zaken

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer