Werkgelegenheid krimpt, vooral in zakelijke dienstverlening

0

De werkgelegenheid in Nederland is in het eerste kwartaal met 156.000 banen afgenomen in vergelijking met een jaar eerder. Dat is een daling met 2 procent.

Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend. Vooral bij de zakelijke dienstverlening kromp de werkgelegenheid flink. Hier gingen in vergelijking met een jaar geleden 106.000 banen verloren. Zo werden uitzendbureaus hard geraakt omdat door de crisis minder tijdelijke werknemers nodig waren.

Ook in de industrie, de transportsector en de horeca gingen banen verloren. In de zorg en bij de overheid nam de werkgelegenheid met respectievelijk 45.000 en 18.000 banen toe.

In vergelijking met het vierde kwartaal van 2009 kromp de werkgelegenheid met 56.000 arbeidsplaatsen. Dat is een daling met 0,7 procent. Het is het vijfde kwartaal op rij dat er banen verloren gaan.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer