Werklozen vinden minder snel een baan

0

Werklozen doen er steeds langer over om een baan te vinden.

Van de bijna 400.000 werklozen in het derde kwartaal van 2009 had 24 procent drie maanden later weer werk gevonden van twaalf uur of meer per week. Dat is aanzienlijk minder dan in dezelfde periode het jaar daarvoor. Toen was bijna 30 procent drie maanden later weer aan het werk. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Onder vrouwen was de daling het grootst. Van de vrouwen zonder een baan vond een kwart binnen drie maanden werk. ‘Daarmee verslechterde hun situatie behoorlijk ten opzichte van 2008, toen dat nog voor een derde gold’, aldus het CBS. Bij mannen daalde het aandeel werklozen dat een baan vond, nauwelijks.

Jongere werklozen zijn volgens het CBS het meest succesvol bij het vinden van een baan in drie maanden. Van deze groep in de leeftijdscategorie 15 tot 25 jaar vond 33 procent binnen drie maanden een baan. Wel is dit aandeel gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2008. Jongeren die geen succes hadden, zijn vaak niet werkloos gebleven. Een groot deel is niet meer actief op zoek naar werk of is niet direct beschikbaar, bijvoorbeeld doordat ze een studie zijn begonnen, aldus het CBS.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer