Werkloosheid eurozone hoogste sinds 1998

0

Het aantal werklozen in de eurozone is in februari opgelopen tot 10 procent van de beroepsbevolking. Dat is het hoogste niveau sinds augustus 1998.

Dat heeft het Europese statistiekbureau Eurostat woensdag bekendgemaakt.

Eurostat schat dat er in februari ruim 23 miljoen mensen werkloos waren, van wie 15,7 miljoen in de zestien landen die de euro hanteren.

Nederland kende de laagste werkloosheid (4 procent), gevolgd door Oostenrijk (5 procent). In Letland (21,7 procent) en Spanje (19 procent) zat ongeveer een vijfde van de beroepsbevolking zonder werk.

Het werkloosheidspercentage, dat gelijk is aan de gemiddelde verwachting van analisten, was in februari een fractie hoger dan de 9,9 procent in januari. Ten opzichte van februari vorig jaar was er sprake van een stijging met 1,2 procentpunt.

In de gehele Europese Unie van 27 landen zat in februari 9,6 procent van de beroepsbevolking zonder werk in vergelijking met 9,5 procent in januari en 8,3 procent een jaar eerder. Het cijfer over februari van dit jaar is volgens Eurostat het hoogste sinds het begin van de metingen in januari 2000.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer